kindzia

kindzia

Starszy Kucharz
[Przepisów: 31]

Kostki kokosowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Kostki kokosowe

Kostki kokosowe

Składniki:

Kostki kokosowe

 

  • 1,5 szklanki mąki
  • 1,5 szklanki cukru pudru
  • 8 jajek
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • POLEWA
  • 1 kostka margaryny
  • 1,5 szklanki cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 3 łyżki kakao
  • 5 łyżek wody
  • 30-40 dag wiórków kokosowych
  • papier do pieczenia Paclan

Sposób przygotowania:

Kostki kokosowe
Zrobic ciasto biszkoptowe: Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, dodać pianę z białek, powoli dosypywać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wymieszać.Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia Paclan. Piec 30 minut w 180 stopni C. Po wystygnięciu pokroić w kostkę. Zrobic polewę: Na malym ogniu rozpuścić margarynę z wodą, dodać cukier, cukier waniliowy i kakao. Gotować 3 minuty na bardzo małym ogniu, mieszajac. Wrzucać pojedyńczo kostki nadziane na widelec i obtaczać w wiórkach kokosowych.

Tagi:

jajko jajka