Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Kostki ryżowe do zupy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kostki ryżowe można zalać ciepłym mlekiem.

Kostki ryżowe do zupy

Składniki:

Kostki ryżowe do zupy

 

Sposób przygotowania:

Kostki ryżowe do zupy
Ryż ugotować na sypko, ostudzić i przełożyć do miski, dodać jajka, masło i połowę sera, sól do smaku. Wymieszać masę dokładnie i wyłożyć do foremki wysmarowanej tłuszczem, obsypanej bułką tartą. Wierzch ryżu wyrównać łyżką i posypać resztą sera. Polać stopionym masłem. Piec w piekarniku 15-20 minut. Po ostudzeniu pokroić nożem dużą kostkę. Podawać do rosołu i zup jarzynowych.