paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Koszyczki z łososiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Koszyczki zrobione z kawałków ciasta filo w farszem z jajek kawałków łososia oraz posiekanej dymki, razem zapieczone

Koszyczki z łososiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Koszyczki z łososiem

 

Sposób przygotowania:

Koszyczki z łososiem
Kawałek łososia opłukać i ugotować, dymkę posiekać. Ugotowanego łososia podzielić najlepiej palcami na małe kawałeczki. Jajka wbić do miski wlać mleko, dodać do smaku sol i pieprzem, wymieszać. Do roztrzepanych jajek dodać kawałki łososia oraz dymkę wymieszać. Podsmażyć. Ciasto filo podzielić na równe kwadraty mniej więcej o wielkości 11 cm na 11 cm. Wkładać je w formę do muffin, formując tak by powstało wgłębienie. W powstałe wgłębienie wlewamy masę z jajek i łososia. Wkładamy do piekarnika i pieczemy aż jajka się zetną i ciasto upiecze na złoty kolor. Pieczemy w temp. 170 stopni.
Koszyczki z łososiem
Ciasto filo podzielić na równe kwadraty mniej więcej o wielkości 11 cm na 11 cm. Wkładać je w formę do muffin, formując tak by powstało wgłębienie.
Koszyczki z łososiem
Jajka wbić do miski wlać mleko, dodać do smaku sol i pieprzem, wymieszać.
Koszyczki z łososiem
. Do roztrzepanych jajek dodać kawałki łososia oraz dymkę wymieszać. podsmażyć
Koszyczki z łososiem
W powstałe wgłębienie wlewamy masę z jajek i łososia.