Sposób przygotowania:
Kotleciki z lanego ciasta i groszkiem zielonym
Dowolną kiełbasę pokroić w kosteczkę, tak samo czynimy z pomidorem. Porę poszatkować Groszek dodać do składników w misce. Przyprawić kucharkiem, solą i pieprzem. Całość wymieszać.
LANE CIASTO: do miski bądź garnuszka dać wszystkie składniki na lane ciasto i wymieszać dokładnie, tak by było leiste ciasto. Zalać ciastem przygotowane wcześniej warzywa z kiełbasą. Na patelni rozgrzać olej, nakładać niewielkie ilości ciasta i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać z keczupem.
LANE CIASTO: do miski bądź garnuszka dać wszystkie składniki na lane ciasto i wymieszać dokładnie, tak by było leiste ciasto. Zalać ciastem przygotowane wcześniej warzywa z kiełbasą. Na patelni rozgrzać olej, nakładać niewielkie ilości ciasta i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać z keczupem.