Sposób przygotowania:
Kotelty wieprzowe z serem
Rzodkiew umyć i utrzeć na grubej tarce. Doprawić octem solą pieprzem i cukrem. Dodać 4 łyżki oleju i posiekać drobno pietruszkę i dodać do reszty marynaty. Tak gotową sałatkę odstawić na pół godziny, by wszystkie smaki przeszły sobą. Twarożek mieszamy z koncentratem pomidorowym i pokrojoną w kostkę szynką. Doprawiamy solą do smaku. Mięso nacinamy tak, aby płaty mięsa utworzyły kieszeń. Napełniam masą twarogową i spinamy wykałaczkami. Mięso od zewnątrz nacieramy pieprzem i smażymy na patelni z każdej strony ok 5 minut, cebulę kroimy w kostkę i smażymy na oleju dolewamy do niej pół szklanki wody i gdy zacznie sie gotować zagęszczamy to mąka. Mięso wrzucamy do gotowego sosu i podgrzewamy. Zagotować w garnku 2 szklanki wody z łyżeczką soli zdjąc z ognia i dodać zimne mleko wsypać piure i ostawić na minutę , po czym dobrze wymieszać. podawać z mięsem i sałatką.