Sposób przygotowania:
Kotleciki drobiowo - pieczarkoweETAP 1:

Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę i podsmażamy przez chwilę na oliwie (jednej łyżce).
ETAP 2:

Pieczarki obieramy (odcinając ogonki) i drobno siekamy. Po czym dodajemy do cebuli, przyprawiamy solą oraz pieprzem i podsmażamy, aż odparują wodę. Studzimy.
ETAP 3:

Filet z kurczaka kroimy w kostkę i przekładamy do miski.
ETAP 4:

Następnie dodajemy przestudzone pieczarki z cebulą.
ETAP 5:

Wsypujemy mąkę ziemniaczaną, przyprawy i wbijamy jajka. Wszystko razem dokłądnie mieszamy.
ETAP 6:

Masę nabieramy łyżką i formując placuszki kładziemy na rozgrzany tłuszcz. Smażymy na złoty kolor.