Sposób przygotowania:
Kotleciki jaglane z algami
Ugotowałam kaszę jaglaną, gorącą przesypałam do miski. Gotowaną marchew starłam na tarce (można też rozgnieść), dodałam do kaszy. Algi drobno pocięłam (najlepiej zrobić to nożyczkami) i również wsypałam do kaszy. Gdy kasza trochę przestygła dodałam szczypior, sos rybny, utłuczony pieprz syczuański, szczyptę czosnku. Wymieszałam, sprawdziłam czy nie trzeba jeszcze dosolić. Z masy toczyłam małe kotlety, panierowałam je w zmielonych płatkach. Smażyłam na oleju rzepakowym.
![Kotleciki jaglane z algami Kotleciki jaglane z algami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kotleciki-jaglane-z-algami-253422.jpg)
![Kotleciki jaglane z algami Kotleciki jaglane z algami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kotleciki-jaglane-z-algami-253423.jpg)
![Kotleciki jaglane z algami Kotleciki jaglane z algami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kotleciki-jaglane-z-algami-253424.jpg)