SUPERPRZEPIS

Kotleciki jagnięce Eli

  • 1
  • eli_555
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2
Kotleciki jagnięce Eli

Przygotowałam kotleciki jagnięce marynowane w czosnku i rozmarynie. Kotleciki usmażyłam na patelni grillowej.

Składniki:

Kotleciki jagnięce Eli

mięso

  • 12 kotlecików jagnięcych

przyprawy

Sposób przygotowania:

Kotleciki jagnięce Eli

przygotowanie składników

Kotleciki jagnięce Eli
Obrany z łupinek czosnek pokroić w plasterki.

Czosnek obrać z łupinek i pokroić w plasterki.

przygotowanie składników cd

Kotleciki jagnięce Eli
Przygotować łyżeczkę suszonego rozmarynu.

Przygotować jedną łyżeczkę suszonego rozmarynu.

przygotowanie kotlecików

Kotleciki jagnięce Eli
Lekko rozbite dłonią kotlety posmarować olejem.

Kotleciki jagnięce lekko rozbić dłonią i posmarować olejem..

przygotowanie kotlecików cd

Kotleciki jagnięce Eli
Plasterkami czosnku obłożyć kotlety doprawione solą, pieprzem i rozmarynem.

Kotleciki posypać solą, pieprzem, rozmarynem i obłożyć plasterkami czosnku. Włożyć kotlety do lodówki na 3 godziny.

przygotowanie kotlecików cd

Kotleciki jagnięce Eli

Kotlety wyjąć z lodówki i oczyścić z czosnku i rozmarynu. a rumiano. Rozgrzać patelnię grillową i usmażyć kotleciki z obu stron na rumiano. Smacznego!

Ja podałam kotleciki jagnięce z kolorowym pęczotto.