KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Kotleciki jagnięce z warzywami w winie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Kotleciki jagnięce z warzywami w winnym sosie.

Kotleciki jagnięce z warzywami w winie Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kotleciki jagnięce z warzywami w winie

 

  • kilka kotlecików jagnięcych,
  • ziemniak,
  • mała marchewka,
  • cebula,
  • kilka oliwek,
  • szklanka czerwonego wina,
  • sól, pieprz, gałka muszkatowa do smaku,

Sposób przygotowania:

Kotleciki jagnięce z warzywami w winie
Kotleciki jagnięce obsmażamy na patelni na złoty kolor. Do naczynia żaroodpornego układamy wszystkie warzywa, kotleciki jagnięce, oliwki,zalewamy winem, doprawiamy przyprawami. Wszystko wkładamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni, czas jedna godzina, potrawa musi się pomału dusić. Gotową potrawę układamy na talerzu, pierwsze warzywa, następnie kotleciki jagnięce, wszystko polewamy wytworzonym sosem. SMACZNEGO.
Kotleciki jagnięce z warzywami w winie
Marchewkę, cebulę obieramy i kroimy w kostkę.
Kotleciki jagnięce z warzywami w winie
Ziemniaki obieramy i kroimy w grubą kostkę.
Kotleciki jagnięce z warzywami w winie
Baraninę obsmażamy, następnie wszystko dusimy przez kilkadziesiąt minut.