alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Kotleciki jajeczne

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne kotleciki z jajek z dodatkiem sera żółtego i zielonej pietruszki. Fajny sposób na bezmięsny obiad.

Kotleciki jajeczne Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kotleciki jajeczne

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki jajeczne
7 jajek ugotować na twardo. Ostudzić i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Ser również zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Do tego wbić 2 surowe jajka, dodać przyprawy i natkę pietruszki. Wszystko razem wymieszać.

Z masy formować nieduże kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. 

Smacznego:-)
Kotleciki jajeczne
Jajka i ser żółty zetrzeć, dodać przyprawy i natkę pietruszki
Kotleciki jajeczne
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać w misce