Sposób przygotowania:
Kotleciki jajeczne
Wstaw i ugotuj jajka na twardo.
Po ugotowaniu ostudzone i obrane jajka ugniec widelcem aby nabraly jednolitej masy. Dodaj utarty ser,nastepnie surowe jajko,zetrzyj cebule na tarce dodaj bułkę tartą oraz sol i pieprz.. wszystko wymieszaj na jednolita mase,uformuj w srednie kulki i gotowe do smarzenia. Aby uzyskac chrupiacą skorke nalezy obtoczyc przed smarzeniem jeszcze raz w bulce tartej.
Bardzo ważne!!
Aby kotleciki uzyskały odpowiedni smak należy dodac wiecej przypraw,poniewaz przy malej ilosci soli lub pieprzu moga byc bez smakowe.(Wiem z wlasnego doswiadczenia) Dla kuchcikow propnuje dodac tez inne przyprawy.
Po ugotowaniu ostudzone i obrane jajka ugniec widelcem aby nabraly jednolitej masy. Dodaj utarty ser,nastepnie surowe jajko,zetrzyj cebule na tarce dodaj bułkę tartą oraz sol i pieprz.. wszystko wymieszaj na jednolita mase,uformuj w srednie kulki i gotowe do smarzenia. Aby uzyskac chrupiacą skorke nalezy obtoczyc przed smarzeniem jeszcze raz w bulce tartej.
Bardzo ważne!!
Aby kotleciki uzyskały odpowiedni smak należy dodac wiecej przypraw,poniewaz przy malej ilosci soli lub pieprzu moga byc bez smakowe.(Wiem z wlasnego doswiadczenia) Dla kuchcikow propnuje dodac tez inne przyprawy.