dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Mielone kotleciki z fetą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Bardzo smaczne kotleciki z serem feta.

Mielone kotleciki z fetą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mielone kotleciki z fetą

 

Sposób przygotowania:

Mielone kotleciki z fetą
Cebulę obieramy i drobno siekamy. Przesmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy do mięsa. Następnie dodajemy jajko, bułkę tartą i przyprawy do smaku. Wyrabiamy masę. Ser kroimy w mniejsze kawałki. Z mięsa formujemy placuszek na którym umieszczamy kawałek sera. Zlepiamy formując kotlet. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na brązowy kolor. Smacznego!
Mielone kotleciki z fetą
Posiekaną cebulę przesmażamy na rozgrzanym oleju.
Mielone kotleciki z fetą
Mięso mielone mieszamy z cebulą, jajkiem, bułką i przyprawami.
Mielone kotleciki z fetą
Ser feta kroimy w kawałki i faszerujemy nim mielone mięso.
Mielone kotleciki z fetą
Formujemy kotlety i smażymy z każdej strony na brązowo.