migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Kotleciki mięsno-jajeczne ze szczypiorkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Kotleciki mięsno-jajeczne to taka odmiana zwykłego mielonego. Łatwe do przygotowania i bardzo smaczne.

Kotleciki mięsno-jajeczne ze szczypiorkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotleciki mięsno-jajeczne ze szczypiorkiem

 

  • 450 g mięsa mielonego
  • 4-5 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 świeże jajko
  • mały pęczek szczypiorku
  • bułka tarta
  • sól,pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kotleciki mięsno-jajeczne ze szczypiorkiem
Jajka pokroić w drobną kostkę i przełożyć do miski. Następnie dodać mięso mielone i posiekany szczypiorek, wbić jajo. Dodać sól i pieprz do smaku i ok 3-4 łyzki bułki tartej. Wszystko dokładnie wymieszać. Z masy uformować kotleciki i obtoczyć je w bułce tartej. Smażyć na oleju na złoty kolor. Podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie ziemniaczki z koperkiem i ogóreczki.
Kotleciki mięsno-jajeczne ze szczypiorkiem
Etap 1 Jajka pokroić w drobną kostkę i przełożyć do miski.
Kotleciki mięsno-jajeczne ze szczypiorkiem
Etap 2 Następnie dodać mięso mielone i posiekany szczypiorek, wbić jajo. Dodać sól i pieprz do smaku i ok 3-4 łyzki bułki tartej.
Kotleciki mięsno-jajeczne ze szczypiorkiem
Etap 3 Wszystko dokładnie wymieszać i uformować kotleciki.
Kotleciki mięsno-jajeczne ze szczypiorkiem
Etap 4 Smażyć na oleju na złoty kolor.