gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Klopsiki mięsno-rybne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Moje dzieci uwielbiają takie kotleciki...

Klopsiki mięsno-rybne Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Klopsiki mięsno-rybne

 

Sposób przygotowania:

Klopsiki mięsno-rybne
Filety z mintaja rozmrażamy. Mięso mielone przekładamy do miski. Następnie dodajemy drobno pokrojoną cebulę, jajko, 4 łyżki bułki tartej oraz przyprawy: sól, pieprz, przyprawę do grilla i ostrą paprykę. Rozmrożony filet osuszamy na ręczniku papierowym i mielimy na drobno w rozdrabniaczu, po czym dodajemy do mięsa mielonego. Całość dokładnie wyrabiamy - mieszamy na jednolitą masę. Z masy formujemy kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu.
Klopsiki mięsno-rybne
Mięso mielone przekładamy do miski. Następnie dodajemy drobno pokrojoną cebulę, jajko, 4 łyżki bułki tartej oraz przyprawy: sól, pieprz, przyprawę do grilla i ostrą paprykę.
Klopsiki mięsno-rybne
Rozmrożony filet osuszamy na ręczniku papierowym i mielimy na drobno w rozdrabniaczu.
Klopsiki mięsno-rybne
Z masy formujemy kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej.
Klopsiki mięsno-rybne
Kotleciki smażymy na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu.