Editha

Editha

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Kotleciki mięsno-gryczane z fasolką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo dobre kotleciki, smakują na ciepło i jako przekąska na zimno

Kotleciki mięsno-gryczane z fasolką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotleciki mięsno-gryczane z fasolką

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki mięsno-gryczane z fasolką
Do malaksera wkładamy mięso mielone, ugotowaną kaszę gryczaną, pokrojona w kawałki cebulę i odsączoną fasolkę szparagową. Całość siekamy na jednolitą masę. Dodajemy jajko, bułkę tartą i przyprawy. Mieszamy, aby składniki się połączyły. Z powstałej masy formujemy podłużne kotleciki. Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy kotlety z obu stron na brązowo.
Kotleciki mięsno-gryczane z fasolką
Do malaksera wkładamy mięsko, kaszę fasolkę i cebulę
Kotleciki mięsno-gryczane z fasolką
Wszystko doprawiamy solą, pieprzem i papryką w płatkach
Kotleciki mięsno-gryczane z fasolką
Dodajemy jajko, bułkę tartą i mieszamy na jednolitą masę
Kotleciki mięsno-gryczane z fasolką
Smażymy na rozgrzanej oliwie z obu stron na brązowo