Sposób przygotowania:
Kotleciki mięsno-gryczane z fasolką
Do malaksera wkładamy mięso mielone, ugotowaną kaszę gryczaną, pokrojona w kawałki cebulę i odsączoną fasolkę szparagową. Całość siekamy na jednolitą masę. Dodajemy jajko, bułkę tartą i przyprawy. Mieszamy, aby składniki się połączyły. Z powstałej masy formujemy podłużne kotleciki. Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy kotlety z obu stron na brązowo.
![Kotleciki mięsno-gryczane z fasolką Kotleciki mięsno-gryczane z fasolką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kotleciki-miesno-gryczane-z-fasolka-164839.jpg)
![Kotleciki mięsno-gryczane z fasolką Kotleciki mięsno-gryczane z fasolką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kotleciki-miesno-gryczane-z-fasolka-164840.jpg)
![Kotleciki mięsno-gryczane z fasolką Kotleciki mięsno-gryczane z fasolką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kotleciki-miesno-gryczane-z-fasolka-164841.jpg)
![Kotleciki mięsno-gryczane z fasolką Kotleciki mięsno-gryczane z fasolką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kotleciki-miesno-gryczane-z-fasolka-164842.jpg)