Sposób przygotowania:
Mięsno-kapuściane kotlety
Kapustę posiekać i ugotować w osolonej wodzie.Do kapusty dodać mięso,posiekaną natkę pietruszki,czosnek i cebulę pokrojoną w kostkę i podsmażoną na oleju oraz jajko,przyprawić i zagęścić 3-4 łyżkami bułki tartej.Formować kule obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.
Z masła i mąki zrobić zasmażkę.W misce wymieszać bulion z przecierem i śmietaną dolać do zasmażki cały czas mieszając,doprawić i poczekać aż się zagotuje.W rondlu lub naczyniu żaroodpornym ułożyć kotleciki zalać sosem i zapiekać 30 min. w 200*C.Podaje z ziemniakami choć smaczne byłoby też z ryżem.
Z masła i mąki zrobić zasmażkę.W misce wymieszać bulion z przecierem i śmietaną dolać do zasmażki cały czas mieszając,doprawić i poczekać aż się zagotuje.W rondlu lub naczyniu żaroodpornym ułożyć kotleciki zalać sosem i zapiekać 30 min. w 200*C.Podaje z ziemniakami choć smaczne byłoby też z ryżem.