Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Kotleciki pikantne z ziemniaków i sera

         
ocena: 4/5 głosów: 1

Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, włożyć do wrzącej osolonej wody, ugotować,

Kotleciki pikantne z ziemniaków i sera

Składniki:

Kotleciki pikantne z ziemniaków i sera

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki pikantne z ziemniaków i sera
Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, włożyć do wrzącej osolonej wody, ugotować, odcedzić i odparować, przecisnąć przez praskę lub utłuc, albo przepuścić przez maszynkę. Ser zetrzeć na tarce o dużych otworach, dodać do ziemniaków i wymieszać z pozostałymi składnikami. Przyprawić do smaku. Tak przygotowane ciasto wyłożyć na stolnicę wysypaną tartą bułką, rozwałkować na grubość 1 cm, wykrawać krążki, wkładać je z obu stron do rozbitego jajka, posypać tartą bułką i smażyć z obu stron na złoty kolor.