Sposób przygotowania:
Kotleciki po rosole
Kotleciki te są bardzo smaczne i oszczędne, gdyż wykorzystujemy wszystko to na czym gotowaliśmy rosół :-) Mięso z rosołu obieramy z kości i wraz z wszystkimi warzywami z rosoły tj. marchewka, pietruszka przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. Do powstałej masy dodajemy jajko, wszystkie rodzaje otrąb, bułkę tartą, wszystkie przyprawy i wszystko dokładnie mieszamy. Z powstałej masy formujemy małe kotleciki, obtaczamy ich w bułce tartej i smażymy na złoty kolor z obu stron. Gotowe kotleciki podajemy na obiad z ziemniakami i np. buraczkami ćwikłowymi.
![Kotleciki po rosole Kotleciki po rosole](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kotleciki-po-rosole-189812.jpg)
![Kotleciki po rosole Kotleciki po rosole](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kotleciki-po-rosole-189813.jpg)
![Kotleciki po rosole Kotleciki po rosole](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kotleciki-po-rosole-189814.jpg)
![Kotleciki po rosole Kotleciki po rosole](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kotleciki-po-rosole-189815.jpg)
MagdaMM
Megg