agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Kotleciki pod pierzynką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

mięciutkie i soczyste kotlety

Kotleciki pod pierzynką

Składniki:

Kotleciki pod pierzynką

 

 

  • pierzynka
  • marchewka 4 duże
  • cebula 2 szt
  • masło 2 łyżki
  • mąka 1 łyżka

Sposób przygotowania:

Kotleciki pod pierzynką
Mięso podzielić na dowolnej wielkości kotlety. obmyć,, osuszyć, jeżeli są zbyt grube lekko rozbić tłuczkiem. przyprawić solą i pieprzem, obtoczyć w jajku a następnie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na zloty kolor z obi stron obraną cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dusić razem ok 10 minut na maśle, doprawić do smaku sola i pieprzem. Pod koniec dodać łyżkę mąki i energicznie wymieszać. tak przygotowaną pierzynkę nakładać na mięso.Smacznego:)