Sposób przygotowania:
Kotleciki rybno-warzywne
Do szerokiego garnka włożyć obrane, umyte i pokrojone w kawałki warzywa: marchewki, ziemniaka i seler. Wlać na dno troszkę wody, gotować pod przykryciem 10 minut. Następnie dodać na wierzch warzyw pokrojoną w paski umytą rybę. Gotować jeszcze 10-15 minut aż warzywa i ryba będą miękkie. Warzywa z rybą odcedzić, wystudzić, następnie zmielić w maszynce. Wbić jajko, dodać sól, pieprz do smaku, wsypać. posiekany koperek. Wymieszać. Dodać osączoną kukurydzę z puszki oraz pokrojony drobno por. wymieszać ponownie. Jeśli masa jest zbyt luźna można dodać łyżkę bułki tartej.Z masy formować małe kotleciki, obtaczać z bułce tartej i smażyć na gorącym oleju, z obu stron na rumiano. Odkładać na ręcznik papierowy. Podawać z surówką lub jarzynami, my zjedliśmy z brokułami