Sposób przygotowania:
Kotlety rybno-marchewkowe
Rozmrożoną i odcisnietą rybę z nadmiaru wody przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa dwa razy. Wkładamy do misy.Dodajemy koper,marchew,cebulę,jajko i bułkę tartą. Wszystko solimy,pieprzymy i wyrabiamy na jednolitą masę. Następnie za pomocą wilgotnych dłoni formujemy kotleciki i obtaczamy je z każdej strony w bułce tartej. Na rozgrzanym oleju smażymy z obu stron na złoty kolor i wykładamy na ręcznik papierowy żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podajemy z czym kto lubi.Smacznego :-)
dża
jaNina
Kathlyn
anemon
evita0007
Trzymam :) Na pewno wyjdą i ci posmakują,jak mojej niejadce posmakowały to byłam w szoku hihi ;D
Dziekuję dziewczyny :-)
anemon
Zrobiłam kotlety wg Twojego przepisu i wyszły rewelacyjne. Robiłam dokładnie tak jak Ty, jedynie bułki tartej dałam mniej. Gorąco polecam.
evita0007
Fajnie,cieszę się że smakowały :-) A z tą bułką tartą to chyba by trzeba było podawać wymiary łyżki hihi,bo jednak łyżki sa różne ;D
gusia1000