Sposób przygotowania:
Kotleciki ryżowe z fetą i brokułem
Brokuł oczyszczamy i dzielimy na różyczki, następnie gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, odcedzamy. Przestudzony brokuł drobno kroimy i przekładamy do miski.Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i dodajemy do brokuła. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę, następnie podsmażamy na tłuszczu. Ugotowane jajka obieramy , kroimy w kostkę i przekładamy do miski.Dodajemy podsmażoną cebulę i całość mieszamy. Pietruszkę drobno siekamy. Ser feta kroimy w kostkę i z jedną łyżką natki pietruszki dodajemy do masy. Wbijamy jajko. Mieszamy. Całość przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawą warzywną, do masy dodajemy również mąkę, 2 łyżki bułki tartej i całość dokładnie mieszamy. Z masy formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Tak przyrządzone kotleciki świetnie nadają się na obiad.