gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Kotleciki ryżowe z fetą i brokułem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

moja rodzina uwielbia te kotleciki

Kotleciki ryżowe z fetą i brokułem

Składniki:

Kotleciki ryżowe z fetą i brokułem

 

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki ryżowe z fetą i brokułem
Brokuł oczyszczamy i dzielimy na różyczki, następnie gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, odcedzamy. Przestudzony brokuł drobno kroimy i przekładamy do miski.Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i dodajemy do brokuła. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę, następnie podsmażamy na tłuszczu. Ugotowane jajka obieramy , kroimy w kostkę i przekładamy do miski.Dodajemy podsmażoną cebulę i całość mieszamy. Pietruszkę drobno siekamy. Ser feta kroimy w kostkę i z jedną łyżką natki pietruszki dodajemy do masy. Wbijamy jajko. Mieszamy. Całość przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawą warzywną, do masy dodajemy również mąkę, 2 łyżki bułki tartej i całość dokładnie mieszamy. Z masy formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Tak przyrządzone kotleciki świetnie nadają się na obiad.