beetle

beetle

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 158]

Książka Kucharska: Smaczne dania mięsne. Kuchnia domowa.

Kotleciki serowo-pieczarkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jan Petelski, Kuchnia domowa, smaczne dania mięsne

Kotleciki serowo-pieczarkowe

Składniki:

Kotleciki serowo-pieczarkowe

 

  • 1  kg mięsa schabowego bez kości,
  • 2  cebule,
  • 80 dag pieczarek,
  • 30 dag sera,
  • majonez,
  • ostry ketchup

Sposób przygotowania:

Kotleciki serowo-pieczarkowe
Mięso pokroić jak na kotlety schabowe, lekko rozbić, doprawić solą i  pieprzem, ułożyć na blasze. Na mięso ułożyć nieco startej lub posiekanej cebuli. Pieczarki poddusić na maśle,
następnie wyłożyć ostudzone grzyby na warstwę cebuli i  posypać startym serem, na którym rozprowadzić dużą łyżkę majonezu dla zakrycia wierzchu całej porcji. Całość polać ketchupem i  piec w  temp. 200 stopni przez ok. 50 min.