lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Kotleciki w panierce kukurydzianej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Kotleciki w panierce kukurydzianej

Kotleciki w panierce kukurydzianej

Składniki:

Kotleciki w panierce kukurydzianej

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki w panierce kukurydzianej
Fasolę namocz na noc w zimnej wodzie następnego dnia ją ugotuj w świeżej wodzie i zmiel w maszynce,dodaj ją do mięsa mielonego.Do masy wbij 2 jaja,dodaj posiekaną cebulę,podsmażoną na maśle oraz sól i pieprz do smaku.Z masy formuj małe kotleciki które panieruj w roztrzepanym jajku oraz płatkach kukurydzianych.Kotleciki kładź na dobrze rozgrzanym oleju i smaż na złoty kolor z dwóch stron.