SUPERPRZEPIS

Kotleciki w pistacjowej panierce

  • 1
  • Netka
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4
Kotleciki w pistacjowej panierce Więcej zdjęć (4)

Pyszne,delikatne,idealne dla dzieci i doroslych.Polecam bardzo:)

Składniki:

Kotleciki w pistacjowej panierce

 

  • Poledwiczki drobiowe(10-12 szt)

 

 

  • sol

 

  • Na panierke:

 

  • 2 kopiaste lyzki zmielonych orzeszkow pistacjowych solonych

 

 

  • 1 lyzeczka zmielonego ,sproszkowanego imbiru

 

 

  • oliwa do smazenia

Sposób przygotowania:

Kotleciki w pistacjowej panierce
Poledwiczki umyc,wytrzec recznikiem papierowym.Delikatnie posolic i skropic sokiem z polowki cytryny.Zmielone orzeszki pistacjowe(zmielilam blenderem) wymieszac z bulka tarta oraz imbirem.W miseczce rozbeltac jajko.Kazda poledwiczke zanurzyc w jajku,potem dokladnie obtoczyc w panierce.Na patelni rozgrzac oliwe i klasc delikatnie kazdy kawalek miesa,zmiejszyc ogien(zmniejszylam z 6 do 5) i smazyc do ladnego zrumienienia sie z obu stron.Wymyslilam ta panierke z mysla o moim mlodszym synku,ktory ostatnio wyjada mi same panierki:) Polecam:)
Kotleciki w pistacjowej panierce
Zmielone w blenderze orzeszki pistacjowe,jak sie okazalo idealne zeby zrobic z nich panierke:)
Kotleciki w pistacjowej panierce
Kazda pledwiczke zanurzamy najpierw w jajku a nastepnie w obtaczamy w panierce.
Kotleciki w pistacjowej panierce
Poledwiczki wrzucamy na rozgrzana oliwe,smazymy do ladnego zrumienienia sie z obu stron uwazajac by nam sie nie przypalily.

Tagi:

jajko tarta jajka