Sposób przygotowania:
Kotlety mielone w sosie słodko kwaśnymI
 
1. Mięso przekładam do miski, wbijam jajko, wsypuję czosnek, paprykę ostrą, bułkę tartą sól i wyrabiam masę mięsną. Z mięsa formuję okrągłe kulki i smażę na rozgrzanym oleju. Kotlety odstawiam na bok.
II
 
2.	Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju na większej patelni.
3.	Papryki oczyszczam z nasion, kroję w drobne paseczki, dodaję do cebuli.
4.	Sok z ananasów odlewam(zostawiam) a ananasy kroję na mniejsze kawałki, przekładam do papryki.
5.	Do naczynia wlewam ocet, sok z ananasów, ketchup, dodaję koncentrat pomidorowy, cukier trzcinowy, sól. Wszystko dokładnie mieszam, wlewam do warzyw z ananasami.
6.	Skrobię ziemniaczaną rozrabiam w małej ilości wody, następnie zagęszczam sos z warzywami. Chwilkę gotuję około 5 minut.
III
7.	Sos warzywny łączę z kotletami.
8.	Gotowe.
9.	Smacznego.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
