Sposób przygotowania:
Kotlety mielone w sosie słodko kwaśnymI
1. Mięso przekładam do miski, wbijam jajko, wsypuję czosnek, paprykę ostrą, bułkę tartą sól i wyrabiam masę mięsną. Z mięsa formuję okrągłe kulki i smażę na rozgrzanym oleju. Kotlety odstawiam na bok.
II
2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju na większej patelni.
3. Papryki oczyszczam z nasion, kroję w drobne paseczki, dodaję do cebuli.
4. Sok z ananasów odlewam(zostawiam) a ananasy kroję na mniejsze kawałki, przekładam do papryki.
5. Do naczynia wlewam ocet, sok z ananasów, ketchup, dodaję koncentrat pomidorowy, cukier trzcinowy, sól. Wszystko dokładnie mieszam, wlewam do warzyw z ananasami.
6. Skrobię ziemniaczaną rozrabiam w małej ilości wody, następnie zagęszczam sos z warzywami. Chwilkę gotuję około 5 minut.
III
7. Sos warzywny łączę z kotletami.
8. Gotowe.
9. Smacznego.