Sposób przygotowania:
Kotleciki wołowe z dynią i curry
Kumin rozdrobić w moździerzu.
Mięso przełożyć do miski, dodać jajka, szczypiorek, cebulę, przeciśnięte ząbki czosnku, curry, pastę imbirową, oregano, kumin, sól i pieprz do smaku. Wszystko razem zagnieść by powstała jednolita masa mięsna.
Upieczone kawałki dyni pokroić w małą kosteczkę. Dodać do masy mięsnej, jeszcze raz wszystko razem wymieszać.
Z masy mięsnej formować male, okrągłe kotleciki kotleciki.
Na patelni rozgrzać olej, na rozgrzany olej kłaść kulki mięsne, smażyć na średnim ogniu z obu stron na złocisty kolor.
Mięso przełożyć do miski, dodać jajka, szczypiorek, cebulę, przeciśnięte ząbki czosnku, curry, pastę imbirową, oregano, kumin, sól i pieprz do smaku. Wszystko razem zagnieść by powstała jednolita masa mięsna.
Upieczone kawałki dyni pokroić w małą kosteczkę. Dodać do masy mięsnej, jeszcze raz wszystko razem wymieszać.
Z masy mięsnej formować male, okrągłe kotleciki kotleciki.
Na patelni rozgrzać olej, na rozgrzany olej kłaść kulki mięsne, smażyć na średnim ogniu z obu stron na złocisty kolor.