Sposób przygotowania:
Kotleciki z cebulą i szynką
Kromkę chleba namoczyć w wodzie. Można go zastąpić bułką kajzerką. Do mięsa (użyłam zmielonej szynki) dodać przyprawę w płynie, pieprz, jajko i odciśnięty z wody chleb (lub bułkę). Wszystko bardzo dokładnie wymieszać. Z mięsnej masy uformować 8-10 owalnych kotlecików. Na każdym kotleciku położyć po kawałku pokrojonej w grube piórka cebuli, lekko docisnąć. Kotleciki z cebulą lekko oprószyć przyprawą do grilla i owinąć plasterkami szynki. Końcówki szynki spiąć wykałaczkami, żeby się nie odwijały. Na patelni rozgrzać kilka łyżek oleju. Kłaść na niego kotleciki i smażyć je na średnim ogniu, na rumiano z obu stron. Po usmażeniu wyjąć wykałaczki.