Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kotleciki z czerstwego chleba

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Kotleciki z chleba są smaczne same lub z dodatkiem sosu. Jest to dobry sposób na wykorzystanie czerstwego pieczywa.

Kotleciki z czerstwego chleba

Składniki:

Kotleciki z czerstwego chleba

 

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki z czerstwego chleba
Czerstwy chleb pokroić w kostkę, namoczyć w rosole, odcisnąć i włożyć do miski. Następnie dodać jajka, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną cebulę i natkę pietruszki. Przyprawić do smaku pieprzem, ewentualnie solą. Z masy formować kotleciki, obtoczyć w tartej bułce i smażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju.