formen

formen

Szef Kuchni
[Przepisów: 26]

kotleciki z fasolki szparagowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne kotleciki , nietypowe, bardzo smaczne. Idealne na obiad w tygodniu jak też na specjalne okazje. Pychotka:)

kotleciki z fasolki szparagowej

Składniki:

kotleciki z fasolki szparagowej

 

 

 

Sposób przygotowania:

kotleciki z fasolki szparagowej
Fasolkę ugotowac w osolonej wodzie, ostudzic. Rozgnieśc widelcem , utrzec z mąką ziemniaczaną , posiekanymi orzechami i rozmarynem. Wbic jajka, dodac sol, pieprz, i tyle bułki tartej , aby powstała gęsta masa. Dla większej ilości kotletów porcję można podwoic. Zwilżonymi rękami wyrobic małe kotleciki i smażyc je na rozgrzanym oleju na złocisty kolor. Kotleciki można podawac z ziemniakami, makaronem czy ryżem.

Tagi:

jajko tarta jajka