marchewka1412

marchewka1412

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 250]

Kotleciki z jajek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Można podawać z samą surówką lub z sosem

Kotleciki z jajek

Składniki:

Kotleciki z jajek

 

  • 6 jajek
  • 1 czerstwa bułka
  • mleko do namoczenia bułki ( ok. ½ szklanki )
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz mielony
  • 3 łyżki pokrojonego koperku
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki z jajek
Jajka – 5 sztuk ugotować na twardo , obrać i rozetrzeć na miazgę widelcem. Bułkę namoczyć w mleku , odcisnąć i rozetrzeć .Wymieszać z jajkami , dodając koperek i surowe jajko . Doprawić do smaku solą i pieprzem . Uformować 4 kotleciki i obtoczyć je w bułce tartej . Na patelni rozgrzać olej i usmażyć na tym kotlety na rumiano , delikatnie odwracając na drugą stronę .
Podawać z surówką . Można podać jeszcze do tego sos np. koperkowy.

Tagi:

jajko tarta jajka