Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Kotleciki z jajek II

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybkie smaczne kotleciki jajeczne do obiadu.

Kotleciki z jajek II Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kotleciki z jajek II

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki z jajek II
Kajzerka namoczyć w mleku. 5 jajek ugotować na twardo, ostudzić , obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do jajek dodać namoczoną i odciśniętą kajzerkę, ser przyprawy , posiekaną zieleninę, posiekaną cebulkę i 1 surowe jajko. Wyrobić masę dodając tyle śmietany , by można było uformować kotleciki. Obtoczyć je w bułce tartej i usmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Podawać z ziemniakami i surówką.
Kotleciki z jajek II
Do jajek dodać namoczoną i odciśniętą kajzerkę ser przyprawy posiekaną zielenine posiekaną cebulkę i 1 surowe jajko Wyrobić masę dodając tyle śmietany by można było uformować kotleciki
Kotleciki z jajek II
Z masy formować kotleciki i obtaczać je z obu stron w bułce tartej
Kotleciki z jajek II
Kotleciki usmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano