Renata k

Renata k

Szef Kuchni
[Przepisów: 29]

Kotleciki z kapustą pekińską

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne danie obiadowe każdemu będzie smakować

Kotleciki z kapustą pekińską Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kotleciki z kapustą pekińską

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki z kapustą pekińską
Bułkę namaczamy w mleku.Kroimy kapustę i cebulę na drobne kawałeczki.Cebulę można wcześniej zeszklić na odrobinie oleju. Do naczynia wkładamy mięso,zeszkloną cebulę,odciśniętą bułkę,jajka,kapustę,sól i pieprz do smaku.Z wyrobionej jednolitej masy uformować małe kulki,obtoczyć w bułce tartej i smażyć na oleju z obu stron na brązowy kolor.
Kotleciki z kapustą pekińską
Do naczynia dodajemy składniki i wyrabiamy jednolitą masę
Kotleciki z kapustą pekińską
Z masy formujemy niewielkie kotleciki i obtaczamy w bułce tartej
Kotleciki z kapustą pekińską
Smażymy na oleju z obu stron na brązowy kolor