misiabe

misiabe

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 146]

Kotleciki z kapustą pekińską 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Lekkie i szybkie kotleciki na smaczny obiad.

Kotleciki z kapustą pekińską 2 Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kotleciki z kapustą pekińską 2

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki z kapustą pekińską 2
Ryż ugotować, odcedzić i wystudzić. Cebulę pokroić w kostkę i lekko podsmażyć na oleju. Kapustę pekińską drobno posiekać. Wszystkie składniki dobrze wyrobić. Łyżką nabierać porcję mięsa i formować w dłoniach kotleciki. Smażyć na gorącym tłuszczu na rumiano z obu stron. Można je podawać jak hamburgera (w bułce i z warzywami) jednak mojej rodzinie najbardziej smakują z ziemniakami i sosem pomidorowym.
Kotleciki z kapustą pekińską 2
Wszystkie składniki należy dokładnie wyrobić
Kotleciki z kapustą pekińską 2
Na gorącym oleju kotleciki smażymy na rumiano z obu stron