Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kotleciki z kaszy jęczmiennej i mięsa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Kotlety z kaszy i mięsa są delikatne i smaczne.

Kotleciki z kaszy jęczmiennej i mięsa

Składniki:

Kotleciki z kaszy jęczmiennej i mięsa

 

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki z kaszy jęczmiennej i mięsa
W garnku zagotować 3 szklanki wody, wsypać umytą kaszę i gotować do miękkości. Drobno posiekaną cebulę zeszklić na smalcu, ostudzić. Połowę ugotowanej kaszy zmiksować, dodać resztę kaszy, mięso , cebulę , jajko, pietruszkę. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Z masy formować, okrągłe spłaszczone kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z oby stron na złoty kolor. Podawać z sosem i surówką.