Sposób przygotowania:
Kotleciki z resztek wędlin
Wszystkie gatunki wędlin( może też być jeden gatunek-nie ma to znaczenia) pokroić w malutką kostkę, przełożyć do miski. Cebulę obrać i drobniutko posiekać i dodać do wędliny. Ogórka zetrzeć na dużych oczkach i w dłoniach odcisnąć nadmiar soku i dodać ogórka do miski. W osobnej miseczce roztrzepać jajka i dodać do pozostałych składników. Wymieszać. Dodać bułkę tartą i jeszcze raz dokładnie wymieszać. Jeśli masa nie będzie "kleić" dodać 2 łyżki śmietany (ja musiałam). Można doprawić do smaku ulubionymi przyprawami, ale ostrożnie z sola bo z reguły wędliny są dosyć słone.Masę na kotlety wstawić do lodówki na co najmniej godzinę.Olej rozgrzać na patelni, w dłoniach robić kotleciki i kłaść na patelnię. Smażyć z obu stron na złoto. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawać z ziemniakami i surówką ( ja miałam z kiszonej z ogórkiem kiszonym). Polecam i smacznego!