motyl87

motyl87

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 177]

Kotleciki z tuńczykiem i krakersami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne kotleciki z tuńczyka

Kotleciki z tuńczykiem i krakersami

Składniki:

Kotleciki z tuńczykiem i krakersami

 

  • 2 puszki tuńczyka w oleju
  • 1 średnia cebula
  • 1 jajko
  • 25 sztuk krakersów
  • 6 łyżek majonezu
  • 2 łyżki musztardy
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kotleciki z tuńczykiem i krakersami
Krakersy rozkruszyć wkładając do woreczka foliowego i wałkując wałkiem. Wsypać do miski. Do ciastek dodać lekko odsączonego tuńczyka. Obraną cebulę drobno posiekać i dodać do krakersów i tuńczyka. Wbić jajko, dodać musztardę, majonez, sok z cytryny oraz przyprawy (sól i pieprz). Masę dobrze wyrobić rękoma. Formować niewielkie kotleciki i obtaczać w bułce tartej. Kotleciki smażyć z obu stron na oleju na złoty kolor, około 3-4 minuty. Podawać ciepłe kotleciki z ziemniakami i surówką.

Tagi:

jajko tarta jajka