Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kotleciki ziemniaczano-serowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Kotleciki z ziemniaków i sera z tymiankiem są aromatyczne i chrupiące.

Kotleciki ziemniaczano-serowe  Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kotleciki ziemniaczano-serowe

 

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki ziemniaczano-serowe
Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, przecisnąć przez praskę, ostudzić. Ser twarogowy przemielić w maszynce lub zmiksować. Ziemniaki z serem włożyć do miski, dodać jajko, posiekany szczypiorek, tymianek, obie mąki. przyprawić do smaku pieprzem, dokładnie wymieszać. Z masy ziemniaczanej formować owalne kotleciki, obtaczać w pokruszonych płatkach kukurydzianych. Smażyć z obu stron na złoty kolor, na rozgrzanym oleju. Podawać z sosem i surówką.
Kotleciki ziemniaczano-serowe
Zmielony ser i ziemniaki włożyć do miski
Kotleciki ziemniaczano-serowe
Dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać