pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Kotlet de volaille z koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

ogromne dewolaje robione z połówek piersi kurczaka

Kotlet de volaille z koperkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlet de volaille z koperkiem

 

Sposób przygotowania:

Kotlet de volaille z koperkiem
Piersi z kurczaka oczyszczamy z niedoskonałości. Przekrajamy po połowie. Lekko rozbijamy starając się nie przedziurawić piersi. Oprószamy solą oraz pieprzem od zewnętrznej strony. Układamy po kawałku masła i wsypujemy koperek. Skręcamy w rulonik. Następnie kotlet obtaczamy w mące. Potem w rozbełtanym jajku i na końcu w gotowej (kupnej) panierce. Zawinięte kotlety smażymy w głębokim oleju (sięgał do połowy de volaille) z dwóch stron na złoty kolor. Podałem z ziemniaczkami.
Kotlet de volaille z koperkiem
Piersi kroimy po połowie i przyprawiamy
Kotlet de volaille z koperkiem
Faszerujemy masłem oraz koperkiem i zwijamy
Kotlet de volaille z koperkiem
Obtaczamy w mące, jajku oraz panierce
Kotlet de volaille z koperkiem
Smażymy na złoty kolor z dwóch stron