dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Kotlet drobiowy po gospodarsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Smaczny kotlet z jajkiem i serem.

Kotlet drobiowy po gospodarsku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlet drobiowy po gospodarsku

 

Sposób przygotowania:

Kotlet drobiowy po gospodarsku
Oczyszczoną pierś kroimy w plasterki. Nacieramy solą i pieprze. Następnie panierujemy w mącę, rozbełtanych dwóch jajkach z solą i pieprzem i bułce tartej. Smażymy kotlety z obu stron na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Jajka wbijamy na patelnie i smażymy z dodatkiem soli i pieprzu. Na każdym kotlecie układamy jajko. Wierzch posypujemy odrobiną startego żółtego sera i szczypiorku. Kotlety zapiekamy w średnio nagrzanym piekarniku, do momentu, aż ser się rozpuści. Smacznego.
Kotlet drobiowy po gospodarsku
Pokrojoną pierś oprószamy solą i pieprzem.
Kotlet drobiowy po gospodarsku
Mięso panierujemy w mące, jajkach i bułce tartej
Kotlet drobiowy po gospodarsku
Kotlety smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.
Kotlet drobiowy po gospodarsku
Jajka smażymy i układamy na kotletach, a następnie zapiekamy.