Sposób przygotowania:
Kotlet drobiowy z kopą Mariel
Pieczarki kroimy na drobno podsmażamy na oliwie , paprykę myjemy , wyciągamy gniazdko nasienne i kroimy w kostkę , dodajemy do pieczarek , cebulę obieramy , kroimy w kostkę dodajemy do pieczarek.Smażymy do momentu aż warzywka będą miękkie Piersi kurczaka , myjemy , wycinamy błonki i kostki przez woreczek foliowy rozbijamy piersi z obu stron , solimy i pieprzymy Jajko roztrzepujemy , dodajemy mąkę i słodką paprykę oraz ewentualnie gdy ktoś lubi mocniej doprawione troszkę soli i pieprzu.Mieszamy ,na talerz wsypujemy bułkę tartą .Na patelni podgrzewamy olej .Kotlety namaczamy w jajku następnie obtaczamy w bułce tartej .Smażymy z obu stron na rumiany kolor. Przed podaniem na wierzch kotleta nakładamy kopkę z smażonych warzyw.