Sposób przygotowania:
Kotlet mielony
Mięso umyć, oddzielić od kości, pokroić w kawałki.
Bułkę namoczyć w ciepłej wodzie i odcisnąć.
Cebulę obrać, opłukać, pokroić w plastry i usmażyć na części tłuszczu.
Mięso bułkę i cebulę zemleć w maszynce.
Do masy mięsnej dodać jaja (skorupki jaj przed wybiciem umyć)
pieprz, sól, przyprawę do wieprzowiny, dokładnie wymieszać i ustalić wielkość jednej porcji.
Z wymierzonej jednej porcji mięsa formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
Bułkę namoczyć w ciepłej wodzie i odcisnąć.
Cebulę obrać, opłukać, pokroić w plastry i usmażyć na części tłuszczu.
Mięso bułkę i cebulę zemleć w maszynce.
Do masy mięsnej dodać jaja (skorupki jaj przed wybiciem umyć)
pieprz, sól, przyprawę do wieprzowiny, dokładnie wymieszać i ustalić wielkość jednej porcji.
Z wymierzonej jednej porcji mięsa formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.