Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Kotlet mielony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dobre do drugiego dania i nie tylko.

Kotlet mielony

Składniki:

Kotlet mielony

 

Sposób przygotowania:

Kotlet mielony
Mięso umyć, oddzielić od kości, pokroić w kawałki.
Bułkę namoczyć w ciepłej wodzie i odcisnąć.
Cebulę obrać, opłukać, pokroić w plastry i usmażyć na części tłuszczu.
Mięso bułkę i cebulę zemleć w maszynce.
Do masy mięsnej dodać jaja (skorupki jaj przed wybiciem umyć)
pieprz, sól, przyprawę do wieprzowiny, dokładnie wymieszać i ustalić wielkość jednej porcji.
Z wymierzonej jednej porcji mięsa formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.