Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Kotlet mielony z jajem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Dla lubiących odmianę - mielony z niespodzianką

Kotlet mielony z jajem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kotlet mielony z jajem

 

Sposób przygotowania:

Kotlet mielony z jajem
Łopatkę umyć, osuszyć. Kajzerkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Czosnek i cebulę orać, umyć, osuszyć. Mięso, czosnek, cebulą oraz odciśniętą kajzerkę zmielić w maszynce do mięsa. Dodać 1 surowe jajo, przyprawić kucharkiem i pieprzem, wymieszać. Pozostałe jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać, przekroić wzdłuż na połówki. Każdą połówkę oblepić naokoło mięsem, nadając owalny kształt. Obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Kotlet mielony z jajem
Mięso, czosnek, cebulą oraz odciśniętą kazjerkę zmielić.
Kotlet mielony z jajem
Dodać przyprawy, wszystko dokładnie wymieszać ze sobą.
Kotlet mielony z jajem
Jajka oblepić mięsem nadając im kształt owalny. Smażyć na oleju.

Tagi:

jajko tarta jajka