Sposób przygotowania:
Kotlet mielony z kurczaka
Pokrój cebulę w drobną kosteczkę i usmaż aż się zarumieni.
Kolenie mięso z kurczaka przepuść przez maszynę. Włóż je do miski. Namocz bułki . Dodaj do niego odsączone z mleka bułki. Dodaj całe jajo, przyprawy oraz usmażoną cebulkę. Wszystko dokładnie wymieszaj, skosztuj, jeżeli uważasz że mięso jest bez smaku jeszcze je dopraw. Następnie mięso formuj w podłużne piłeczki. Każdego kotleta namocz w całym roztrzepanym jajku a potem opanieruj w bułce tartej. Kolejnie wkładaj przygotowane mielone na rozgrzany olej aż do czasu jak się usmażą.
Danie takie możesz podawać z kartoflami i ogórkami kiszonymi :)
Kolenie mięso z kurczaka przepuść przez maszynę. Włóż je do miski. Namocz bułki . Dodaj do niego odsączone z mleka bułki. Dodaj całe jajo, przyprawy oraz usmażoną cebulkę. Wszystko dokładnie wymieszaj, skosztuj, jeżeli uważasz że mięso jest bez smaku jeszcze je dopraw. Następnie mięso formuj w podłużne piłeczki. Każdego kotleta namocz w całym roztrzepanym jajku a potem opanieruj w bułce tartej. Kolejnie wkładaj przygotowane mielone na rozgrzany olej aż do czasu jak się usmażą.
Danie takie możesz podawać z kartoflami i ogórkami kiszonymi :)