Sposób przygotowania:
Kotlet mielony z nadzieniem serowym!
Czerstwą bułkę moczymy w wodzie aż będzie mięciutka.
Do miski wkładamy mięso mielone, pokrojoną w drobną kostkę cebulę, odsączoną z wody bułkę, wbijamy jajko i dodajemy przyprawy, całość dobrze ugniatamy na masę. Na talerzyk wysypujemy bułkę tartą i rozgrzewamy olej na patelni.
Serek topiony kroimy na ćwiartki. Z masy formujemy kulki nastepnie robimy otwór i wkładamy ćwiartkę serka, całość zlepiając. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na wolnym ogniu na rumiano.
p.s. w sam raz do ziemniaczków i mizerii :)
Do miski wkładamy mięso mielone, pokrojoną w drobną kostkę cebulę, odsączoną z wody bułkę, wbijamy jajko i dodajemy przyprawy, całość dobrze ugniatamy na masę. Na talerzyk wysypujemy bułkę tartą i rozgrzewamy olej na patelni.
Serek topiony kroimy na ćwiartki. Z masy formujemy kulki nastepnie robimy otwór i wkładamy ćwiartkę serka, całość zlepiając. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na wolnym ogniu na rumiano.
p.s. w sam raz do ziemniaczków i mizerii :)