Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kotlet mielony z ziołami.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Do mielonego mięsa dodać świeże, posiekane zioła.

Kotlet mielony z ziołami.

Składniki:

Kotlet mielony z ziołami.

 

Sposób przygotowania:

Kotlet mielony z ziołami.
Mięso mielone włożyć do miski, wbić jajko, dodać pół szklanki bułki tartej, wlać cztery łyżki wody, wsypać drobno posiekane zioła, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Cebulę obrać, zetrzeć na tarce i dodać do mięsa. Wszystko bardzo dokładnie wymieszać. Z masy mięsnej formować owalne kotlety, obtaczać w pozostałej bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano.