mic

mic

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 140]

Kotlet schabowy 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Kotlety schabowe z dodatkiem musztardowej panierki

Kotlet schabowy 4

Składniki:

Kotlet schabowy 4

 

  • 5 sztuk schabowe kotlety-mięso
  • do mięsa musztarda
  • do smaku Sól
  • do smaku pieprz
  • do panierki jajko
  • do panierki bułka tarta
  • do smaku zióła prowansalskie

 

Sposób przygotowania:

Kotlet schabowy 4
Mięso schabowe płuczemy, dzielimy na kotlety. Rozbijamy tłuczkiem z 2 stron. Możemy posmarować musztardą, bądź dodać ją do rozbełtanych jajek, z ziołami,solą i pieprzem. Obtaczamy w jak Mięso rozbijamy Do smarujemy musztardą z dwóch stron. Wbijamy 2 jajka na talerz, do których dodajemy zioła , sól i pieprz. Kotlety z musztardą obtaczamy w bułce-jajku-bułce. Smażymy z dwóch stron na rozgrzanym oleju.