Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kotlet schabowy duszony w piwie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

W taki sam sposób można przygotować mięso z szynki lub ze schabu karkowego.

Kotlet schabowy duszony w piwie

Składniki:

Kotlet schabowy duszony w piwie

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlet schabowy duszony w piwie
Mięso umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, oprószyć solą i pieprzem, odłożyć do lodówki na 1 godzinę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na kawałki. Następnie mięso obsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Zrumienione mięso przełożyć do rondla, zalać piwem, dodać obrane, drobno pokrojone warzywa i gotować około 1 godziny. Gdy mięso miękkie,wyjąć, sos zmiksować, wlać mąkę ziemniaczaną rozmieszaną w niewielkiej ilości wody, zagotować, przyprawić do smaku. Mięso pokroić na plastry, włożyć do sosu i zagotować.

Tagi:

piwo schab