Sposób przygotowania:
Kotlet schabowy w sosie owocowym.
Mięso umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, pokroić na porcje, lekko zbić tłuczkiem, natrzeć przyprawą do mięsa, oprószyć solą, pieprzem i odłożyć do lodówki na 1 godzinę. Następnie obtoczyć w mące i z obu stron obsmażyć na tłuszczu. Przełożyć do rondla, podlać bulionem i dusić pod przykryciem około 20 minut. Na tłuszczu w którym smażyło się mięso, zeszklić posiekaną cebulę. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w plasterki. Śliwki umyć, wypestkować. Cebulę, jabłko i śliwki dodać do mięsa. Dusić pod przykryciem około 15 minut. Następnie zdjąć z ognia, przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi.