Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kotlet schabowy z kminkiem i cebulą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Takie aromatyczne mięsko to jest coś co uwielbiam

Kotlet schabowy z kminkiem i cebulą

Składniki:

Kotlet schabowy z kminkiem i cebulą

 

  • 1 kg schab bez kości,
  • 2 szt cebula,
  • 1 łyżka kminek,
  • 2 łyżki smalec,
  • 2 ząbki czosnek,
  • do smaku przyprawa kucharek,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz

 

Sposób przygotowania:

Kotlet schabowy z kminkiem i cebulą
Mięso umyć, osuszyć, natrzeć solą, czosnkiem, oprószyć pieprzem i przyprawą kucharek. Mięso włożyć do naczynia żaroodpornego, dodać smalec i włożyć do nagrzanego piekarnika na 220 stopni na 30 minut. Następnie mięso oprószyć kminkiem, wsypać pokrojoną w krążki cebulę i piec przez 1 godzinę w temp 170 stopni podlewając wodą. Po upieczeniu pokroić plastry. Podawać z sosem jako danie obiadowe lub na zimno z pieczywem.